Janett Safine - Viadukten 13 - Korinth - 5600 Faaborg
+45 30262150

Himalaya Saltlampe 2-3 kg.

250,00 DKK

Himalaya Saltlampe på rund træbund.

2 -3 kg – 15-20 cm

Ledning med godkendt fatning og 15W pære medfølger.

Ikke to lamper er ens. Lamperne er unikke og forskellige i form og farve. Jeg har valgt lamperne udfra hvor kraftig farven er fordi jeg selv synes den orange farve er flottest.

 • Rengør aldrig saltlamper fugtigt eller vådt, for så kan saltet begynde at opløse sig.
 • Det varme lys fra saltlampen virker afslappende. Perfekt til hyggelige områder i din bolig.
 • Jeg har fået fortalt at når man er træt af lampen og istedet for at smide den ud kan man hugge den til salt og bruge den i maden, det er da recircle. Jeg har ikke selv prøvet det.

3 på lager

Kategori:

Beskrivelse

Hvad er en saltlampe?
En ægte Himalaya saltlampe er en massiv blok af urgammelt krystalliseret salt, der udhugges med håndkraft. De har et smukt lyserødt og ofte også et orange farvespil på grund af det høje mineralindhold.

I midten af saltlampen findes en elektrisk glødepære, der skaber både lys og varme og det skal der til for at saltlampen fungerer ordentligt.
Himalaya saltlamper findes også som dekorativt ildfad med saltkrystaller forsynet med lys fra en lyskæde, som giver det bløde og karakteristiske gyldne skær.

Hvordan virker Himalaya saltlamper?
Vanddampe cirkulerer hele tiden i luften overalt i vore huse. Fugtigheden bærer på allergener som støv, pollen, skæl fra kæledyr, røgpartikler og endog bakterier og vira.
Salt er hygroskopisk, hvilket betyder, at det tiltrækker vandmolekyler fra den omgivende luft. En stor saltblok – som en Himalaya saltlampe – tiltrækker særligt meget fugtighed og dermed også de forureningspartikler, der følger med.

Når partiklerne kommer i forbindelse med saltlampen, bliver disse mikroskopiske elementer siddende på saltet i stedet for at svæve rundt i luften, hvor man kan indånde dem.
Mens saltlampen langsomt mættes af den fugtighed, den tiltrækker fra luften, udtørres den af varmen fra den lyskilde, der sidder indeni. Således fortsætter den hygroskopiske virkning lige så længe lampen er tændt.
Denne varme frigiver også vanddamp og på den måde ledes fugtigheden tilbage til luften.. Det vigtigste er, at alle luftbårne forureningspartikler bliver siddende på saltlampen og ikke vender tilbage til den omgivende luft.
Et par gange om måneden er det en god idé, at slukke saltlampen en times tid, lade den køle ned og derefter forsigtigt tørre den af med en fugtig klud for at rengøre den for støv og partikler. Resten af tiden skal man bare lade den være tændt og lade den rense luften i rummet.

Skaber saltlamper negative ioner?
Kan saltlamper virkelig generere de gavnlige negative ioner?

Svaret er ‘Ja!’ … men ikke særligt mange. Fordelene ved saltlamper omfatter også de negative ioner, de skaber. Det sker primært ved fordampningen af fugt fra det opvarmede saltkrystal; men den fotoelektriske effekt kan også spille en rolle.

I henseende til negativ ionisering spiller saltlamperne imidlertid en begrænset rolle.
Nogle peger på effekten af at lade saltlampen være tændt hele tiden og hvordan dette langsomt kan opbygge flere og flere negative ioner og forbedre luftkvaliteten hen over tid. En undersøgelse viste signifikant flere negative ioner, efter at saltlampen havde været tændt i nogle dage sammenlignet med ionkoncentrationen i det samme rum uden lampe.
Det kan udmærket være tilfældet og under alle omstændigheder er saltlamper helt sikkert en smuk tilføjelse til ethvert rum. I praksis er deres dannelse af negative ioner bare meget begrænset. Man skal ikke forvente, at en Himalaya saltlampe vil oversvømme rummet med negative ioner.

Hvilken placering skaber de bedste helbredsmæssige fordele af saltlamperne?
Det bedste sted at placere en Himalaya saltlampe er tæt på dér, hvor du tilbringer meget tid, så du får den mest direkte glæde af den friskere luft. Den hygroskopiske luftrensningseffekt er uafhængig af negative ioner og er baseret alene på den grundlæggende tiltrækning af fugtighed og fordampning.
Et sofa- eller hjørnebord hvor du ser fjernsyn er et godt sted. Det samme gælder dit arbejdsbord derhjemme eller sågar på kontoret, hvis du må placere en saltlampe dér.
Ikke alene vil den hjælpe med at rense luften og bidrage med negative ioner. Den vil også bistå med at begrænse elektromagnetisk stråling og give et behageligt, blidt lys. Et godt aftenlys, som fremmer hjernens udskillelse af søvnhormonet melatonin og dermed befordrer en bedre søvn og mere stabil døgnrytme.
De fleste, der har en saltlampe, fortæller, at de finder det meget afslappende at være i nærheden af den. Måske fungerer de på flere måder, end videnskaben frem til nu har været i stand til at beskrive.

Andre gavnlige virkninger af saltlamper
De rapporterede helbredsmæssige nyttevirkninger af Himalaya saltlamper omfatter blandt andet:

 • Forbedret vejrtrækning og reduktion af allergier.
 • Færre tilfælde af forkølelse og influenza (pga. færre luftbårne vira)..
 • Forøget afslapning og ro og mindre stress.
 • Forbedret koncentration og forøget arbejdsevne nær elektrisk udstyr som f.eks. computere, printere og TV.
 • Færre tilfælde af hovedpine og migræne.
 • Reduktion af gigtsymptomer.
 • Forbedring af hudlidelser.
 • Nemmere indsovning om aftenen og fastholdelse af god døgnrytme.
 • Generelt forbedret følelse af helbred og almentilstand.

Selv om disse iagttagelser endnu ikke understøttes videnskabeligt, er det naturligvis et væsentligt incitament for videre forskning i saltlampernes nytteværdi.
Der er imidlertid to andre helbredsmæssige nyttevirkninger ud over de negative ioner, som fortalere påpeger og mener, kan bidrage til at forklare, hvorfor så mange mennesker fortæller om deres positive oplevelser af at bruge saltlamper.

Saltlamper og elektromagnetisk stråling
Alt elektronisk udstyr så som TV, stereoanlæg, computere, husholdningsmaskiner og mobiltelefoner udstråler elektromagnetisk stråling.

Det er påvist, at væsentlig og konstant udsættelse for elektromagnetisk stråling forøger kortisolniveauet, hvilket fører til træthed, lavere stresstærskel, reduceret koncentrationsevne og svækkelse af immunsystemet. Det kan også have mange andre negative helbredskonsekvenser.

Du kan især mærke denne effekt i kontorlandskaber med meget elektrisk udstyr. Hvis man har prøvet at arbejde tæt på en elektromagnetisk strålingskilde som f. eks. en printer, ved man hvor hurtigt, man bliver trættet af det.
De, der anbefaler Himalaya saltlamper, siger, at de bidrager til at beskytte mod elektromagnetisk stråling. Realistisk set vil en enkelt saltlampe dog have vanskeligt ved at håndtere al den elektromagnetiske udstråling i et kontor fyldt med elektronisk udstyr.
Des tættere saltlampen er placeret, des bedre vil den kunne modvirke den negative betydning af elektromagnetisk stråling.

Farveterapi med Himalaya saltkrystallamper
Farveterapi er en anden fordel, der ofte nævnes i forbindelse med Himalaya saltlampen, og omfatter blandt andet forbedret energi, bedre humør og skarpere fokus.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Himalaya Saltlampe 2-3 kg.”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *